Moi taas kaikille! Talvi se tekee tuloaan, ja on aika innostua taas kaikesta talvisesta liikunnasta. Vaikka vähän harmittaa ettei hikisiä juoksulenkkejä viitsi kauhean kylmässä tehdä, voi kuitenkin olla iloinen monesta muusta. Yks oma lempparilajni talvella ainakin on luistelu!

Se on niin monipuolistakin. Jätkät menee pelaamaan jääkiekkoa, ja kyllä naisillekin on harkkoja! Itse kuitenkin pidän enemmän taitoluistelu-tyyppisestä luistelusta. Se on vähän kuin tanssisi jään päällä.. Ainiin onhan siitä ihan lajikin, jäätanssi. Ja sitten on tietysti matkaluistelua ja retkiluistelua..

Ja onhan se jollain lailla romanttistakin.. Mennä rakkaan kanssa jäälle, liukua ympäriinsä piruetteja tehden kauniissa hienoisessa lumisateessa, sitten juodaan kaakaota yhdessä. Näin se ainakin elokuvissa menee :D Lapsena sitä mentiin rusettiluisteluihin, muistatteko? Siitä oli kyllä romantiikka kaukana.

Itselläni on ollut sellainen perinne, että jouluaattona menen luistelemaan. Yhdistän siis luistelun aina lapsuuteen ja jouluihin, siinä on sellaista hyvän mielen tuntua. Ja onhan se ihan tosihyvää liikuntaakin, hiki tulee ja seuraavana päivänä tuntuu että on jotain tehnytkin. Hyvää vastapainoa kaikelle joulunaikaiselle herkuttelulle ja stressillekin!

 

Kaikki siis luistelemaan! Ja muistakaa kypärät!

Berndtson_skridskoklubben.jpg