sambakarnevaalit-normal.jpg

 

 

Nyt kun on syksy, kaikki valittavat, että on kylmää, pimeää ja kohta tiet ovat täynnä loskaa,joka kastelee ikävästi kengät.Ikuisena optimistina haluan löytää jokisesta asiasta aina postiivisia puolia.

Hyödynnä liikuntaa harrastaessasi syksyn positiivisia puolia:

  • laita lenkkikengät jalkaan ja mene nauttimaan kauniista syksyn ruskasta. Suomessa on todella ensiluokkaiset lenkkipolut, joita kaikki kynnelle kykenevät pystyvät käyttämään.
  • Käy marjastamassa, saat hyötyliikuntaa ja samalla kerättyä maukkaita marjoja pakastimeesi, joissa säilyvät raikkaan maun lisäksi hyödylliset vitamiinit:)
  • haravoi kotipihasi, pääset nauttimaan raikkaasta syysilmasta ja saat hyötyliikuntaa
  • Tee kauppareissu lähikauppaan kävellen, mikä on sen mukavampaa kun raikkaasta ulkoilmasta nauttiminen.
  • Hanki koira, silloin et taatusti jää sohvalle makaamaan...........
  • Tee työmatkat kävellen tai pyöräillen - kunto kasvaa ja rahaa ei kulu polttoaineeseen tai ylihinnoiteltuihin paikallisliikenteen lippuihin.

Itse harrastin pitkään pelkästään lenkkeilyä ja yllä mainittuja kuntoliikunnan muotoja. Vuosi sitten päätin kokeilla jotain uutta ja ehkä hiukan eksoottisempaa harrastusmuotoa. Kirjauduin paikalliseen tanssikouluun sambatunneille. Tanssi on kieltämättä äärimmäisen tehokas liikuntamuoto erityisesti tuo sambaaminen..............Olen aina ihastellut sambatanssijattarien koreita pukuja, meikkejä ja tietenkin sulavaa liikehdintää. Jos tässä jokunen lauantai voitan vielä lotossa, haluaisin vielä vierailla Rio de Janeiron sambakarnevaaleilla. Ehkä pitäisi vielä opetella portugalin kielen alkeet.

 

Seuraava tanssi, jonka haluaisin oppia hallitsemaan on tango. Argentiina tunnetaan tangon kotimaana, joten Buenos Aires on toinen lempikohteeni, johon haluaisin matkustaa. Tällaista tänään...........Liikunnan ja tanssin iloa kaikille

Laitanpa tähän lopuksi muutaman linkin, joka saattaisi kaikkia blogini seuraajia kiinnostaa:

Täältä löydät mielenkiintoisia tapahtumia sambakulttuuriin liittyen.

Tangon historiasta löytyy tämän linkin takaa.

Nuoren balettitanssijan elämää voi seurata tässä blogissa.

Kaikki rohkeasti tanssimaan!