Juttelin tässä yhden ystäväni kanssa pilatestunnilla baletista, sillä hän on harrastanut lajia jo yli 10 vuotta (siis 7-vuotiaasta asti) ja haluaisi baletista itselleen ammatin. En ollut koskaan ajatellutkaan miten kovakuntoista porukkaa balettitanssijat ovat! Hassua kun yleensä he mielletään heiveröisiksi ja laihoiksi, mutta katsokaapas netistä kuvia ammattibalettitanssijoista. Monet miehetkin jäävät noista pohjelihaksista kauas!

Balettitanssijoiden pitää harjoitella monta monta tuntia päivittäin saavuttaakseen päämääränsä. Ja se on aloitettava siinä viimeistään 6-vuotiaana, jos meinaa ammattilaiseksi ryhtyä! Ymmärtääkseni sitten notkeus ja muu kehittyy balettitanssijalle suotuisaan suuntaan? Ja kuulemma balettitekniikka on niin vaativaa, että siihen tarvitsee vuosien harjoittelun että pääsee edistyneemmälle tasolle. Miehet voivat aloittaa muuten myöhemminkin, koska he eivät päädy niihin kovakärkisiin tossuihin, jotka mahdollistaa balleriinojen varpaillaan hyppelyn.

Mielenkiintoista! Onko täällä joukossamme balettitanssijoita? Itselläni lisääntyi arvostus lajia kohtaan suuresti nyt kun tiedänkin siitä enemmän. Pitäisiköhän mennä aikuistunneille kokeilemaan, olisi hyvää treeniä. Vahvistaa nilkkoja.

 

images.jpg

 

Täältä sekä täältä löytyy muuten balettitunteja aikuisille, ihan alkeista lähtien.